Egy hosszú, és kockázatos hétvégén vagyunk túl. Soha nem látott tömeg a Hősök Útja megemlékezésen, tv stúdió élő adással, spontán megemlékezéssé duzzadó sajtótájékoztató rendőrsorfallal és antifa ellentüntetéssel, majd egy méltóságteljes főhajtás egy a kitörés során elesett katona sírjánál.
 Önmagában minden egyes mozzanat hordozott magában veszélyeket, de a vitaműsorban bizonyítottunk, utána az utcán megmutattuk a hatalomnak, hogy a tiltás ellenére sem lehet minket eltüntetni a közterekről, a létszámmal pedig azt, hogy az antifa több hónapos szervezés és mozgósítás után körülbelül negyed annyi embert tud felmutatni, mint köreink a tiltás és a spontán jelleg ellenére.
 
Sajtótájékoztató a Kapisztrán téren.
 
A szobor felőli oldalon több száz fős létszámban gyűltek össze azok, akik egyéni módon egy gyertyát szerettek volna gyújtani a szobornál. A tér közepén rendőrsorfal állt fel, míg a túloldalon antifasiszták néhány tucatnyian hangoskodtak. Utóbbiak hónapokig szervezték demonstrációjukat, ahová nagy létszámban várták külföldi elvtársaikat is. Úgy fest ezúttal nem érkeztek meg.
 
A rendőri utasításnak megfelelően mindannyian elhagytuk a Kapisztrán teret. Ennek ellenére a későbbiekben a helyszínen szolgálatot teljesítő rendbiztosok arról tájékoztatták Mozgalmunk vezetőségi tagját Incze Bélát, hogy felsőbb utasításra feljelentették be nem jelentett demonstráció szervezése miatt.
 
 
 
 
 
Végezetül pedig a legautentikusabb helyszínen, egy erdei katonasírnál helyeztük el koszorúinkat és mécseseinket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mindenkinek köszönjük, aki bárhol, bármilyen formában becsatlakozott a hétvége eseményeibe. A hazai és külföldi bajtársi szervezeteknek, szurkolói csoportoknak rendkívül hálásak vagyunk, akik közül a Betyársereget 12-i létszáma okán külön is szeretnénk kiemelni.
 
 
Bár, a többi esemény szervezésében mi nem vagyunk érintettek, de ezúton gratulálunk a pénteki és szombati emlékrendezvények szervezőinek is! A 19-i Budai Kitörés Emléktúra pedig még hátra van!