Július 16-án Mozgalmunk immár negyedik alkalommal rendezte meg, a Titkolt Ellenállás zenekar tragikusan elhunyt énekesének tiszteletére a Cseresznye Gyuri Emléknapot.


A megemlékezés az előző évekhez hasonlóan a debreceni Köztemetőben vette kezdetét, ahol Mozgalmunk tagjain kívül, Gyuri egykori barátai és tisztelői képviseltették magukat.A temető bejáratánál zászlókkal és egy kifeszített molinóval, melyen egy Titkolt Ellenállás dalból származó idézet volt olvasható sorakozott fel félszáz ember, majd vette kezdetét a méltóságteljes emlékmenet.A sírhoz érve Kis Árpád Hajdú-Bihar megyei divíziónk vezetője konferálta fel Kima Norbertet Gyuri egykori zenésztársát és barátját, aki beszédében felidézte a nyolc évvel ezelőtti szörnyű napot. A rossz emlékeken túllépve mesélt Gyuri vidám és közvetlen természetéről, amivel hamar megkedveltette magát az együttes rajongóival.Kima Norbertet a Vérszerződés frontembere Geri követte, aki felelevenítette a közös találkozásokat, megköszönte a résztvevőknek jelenlétüket és nyomatékosította feladatunkat, a láng továbbadását.

Ezután Incze Béla Mozgalmunk vezetőségi tagja vezényelte le a "Vagyunk" rítust, amelyre Cseresznye György nevének felhangzása után a Vagyunk! felkiáltás törte meg a Nagyerdő köztemetőjének csendjét.Megemlékezésünk zárásaként rákerültek Gyuri sírjára a Légió Hungária, a Betyársereg és a Hungarian Hammerskins koszorúi, valamint a résztvevők mécsesei és virágai.

A temetőből kifelé sétálva idén is fejet hajtottunk a szurkolói és mozgalmi élet másik tragikusan elhunyt alakja, Komáromi Gábor "Komcsi" sírjánál.

Emléknapunk egy debreceni szórakozóhely különtermében folytatódott, ahol kerekasztal beszélgetésre invitáltuk az érdeklődőket. Az eszmecsere mottója: Mozgalmi élet, zene, politika - ami elmúlt és ami van!Résztvevői pedig Kima Norbert a Titkolt Ellenállás zenekar volt vezetője, Tyirityán Zsolt a Betyársereg vezetője és Geri a Vérszerződés zenekar frontembere voltak. Közönségünk nagy érdeklődéssel és fegyelmezetten élvezte a különleges csemegét, a közel kétórás időutazást a skinhead és NS zenekarok történeteit, ezek mozgalmi-politikai viszonyait és nem utolsó sorban, a "mit hozhat a jövő?" kérdésének megvitatását. A pulpituson ülők őszintén, tabuk nélkül fejtették ki meglátásaikat, tapasztalataikat és osztották meg személyes élményeiket a közönséggel.A bajtársi-baráti  találkozó ezzel még nem ért véget, az emlékezők magja kötetlenebb formában egészen hajnalig beszélgetett és többek közt a Titkolt Ellenállás legendás számait hallgatva szórakozott.

Mozgalmunk nevében köszönjük a kerekasztal beszélgetésre meghívott előadóink részvételét és köszönjük a nagy érdeklődést a hallgatóságnak.

Ne feledjétek jövőre ismét találkozunk, mert "nekünk a harc egy lételem".Légió Hungária