5 éve született egy Mozgalom - videós, képes beszámoló

Mint a kilométerkövek a megtett távolságot, úgy jelzik a mögöttünk hagyott évek az idő múlását életünk országútján. Nem csak a személyek esetében van ez így, de szervezeteknél is, mint amilyen a Légió Hungária. A Mozgalom alapítói öt évvel ezelőtt, 2018 nyarán gyűltek össze először.

Belső táborunk hetének második felére szerencsére elkezdett visszatérni az igazi nyári idő. A csütörtökön elfoglalt helyszín sem volt ismeretlen, így pedig sokkal gördülékenyebben ment annak komfortosabbá tétele, valamint felkészítése a hétvégére, mely során az eddigiektől eltérő menetben zajlottak az események. Az idei belső tábor egy különleges alkalom is volt egyben, hiszen az ötödik születésnapját ünnepelte Mozgalmunk. 

 

Pénteki napunk az előző években megszokottak szerint zajlott. A reggeli torna után először különböző megyei és szakirányú divízióink számoltak be az elmúlt évben végzett tevékenységükről, eredményeikről. Szerencsére nem volt rövid ez a blokk, tudtak mit megosztani a tagsággal.


 
Ez pedig már önmagában is jelzi az elmúlt öt év egyik legnagyobb eredményét:
Mára kialakult az a struktúra a Mozgalmon belül, ami biztosítja stabil, kiszámítható és eredményes működés alapjait, annak szilárdságát és következetességét mind szellemi, mind gyakorlati értelemben.

A délután folyamán aztán egy hosszabb beszélgetésre is sor került, amely nem az eltelt öt esztendőről, hanem az előttünk álló évekről szólt. 

 

A belső tábor egyik legfontosabb aktusa az új tagok avatása, amelyre minden évben egyetlen alkalommal kerül sor. Illetve ekkor fejeztük ki elismerésünket azon legionáriusok irányába is, akik az elmúlt évben kimagasló bátorságukkal hívták fel magukra a figyelmet.

 

 

 

 

 

 

 


Az este hátralévő része, mely inkább már a következő nap hajnalát jelentette, kötetlenebb formában zajlott tovább, igen jó hangulatban. 

 

A szombat reggel is a sportpályánál várta a tagságot. Ekkor már mindenkin látszottak az elmúlt napok fáradalmainak jelei, de becsülettel végeztük a gyakorlatokat.


 


 
A délelőtt még a belső életről szólt, ebéd után azonban kinyíltak a tábor kapui azok számára is, akik valamilyen formában támogatták tevékenységünket az elmúlt 5 évben, így a születésnap megünnepléséből sem maradhattak ki.

 

 

Mozgalmunk vezetőségi tagjai, Pataki János, Csirke Gergely és Incze Béla köszöntötte a meghívott vendégeket, bajtársi szervezeteket. A Mozgalom eltelt éveiről Incze Béla beszélt a résztvevőkhöz, aki számokat is sorolt az elmúlt 5 esztendőből. Több száz megmozdulás, több száz médiamegjelenés, több tízezer leutazott kilométer, és több százezer forint befizetett bírság az államkasszába, ha tömören és röviden szeretnénk összefoglalni az elhangzottakat.

 

 

A Mozgalom Vezetősége ezután egy erre az alkalomra készített “Quinquennium” kitűzővel ajándékozta meg azokat a legionáriusokat, akik a Légió Hungária alapításánál is jelen voltak, és még mindig a közösséget erősítik.

 


 


Később egy videót is megtekinthettek az egybegyűltek az elmúlt esztendőkről, majd a külföldi bajtársi szervezetek üdvözlő levelei kerültek felolvasásra. A hétvégére igen sokan szerveztek tőlünk függetlenül is valamilyen eseményt, így tény, nem mindenki lehetett jelen ezen a rendezvényen a meghívottak közül. Külön ki kell emelni azokat a külföldi bajtársi szervezeteket, akik személyes delegáltjaik révén képviseltették magukat:

 

A National Action Front Svájcból:

 

 

A Sinimusta Liike Finnországból.

 

 

És, a skandináv Nordic Resistance Movement volt jelen.

 

 

Az említett három delegáció kisebb ajándékokkal is készült a köszöntések mellé. Nem lehetett a helyszínen, de üdvözlő sorokat írt a Die Heimat Németországból, a Nacionalisté Csehországból (ők szintén a születésnapjukat ünnepelték velünk egyidőben), a Bolgár Nemzeti Unió Bulgáriából, a Les Nationalistes és a RED Angers Franciaországból, a Karpatszka Szics Ukrajnából, a Russian Center Oroszországból és Riconquista Olaszországból.
 


Mozgalmunk világnézeti, sport és erdei túlélés divíziói kitelepültek egy-egy standdal az eseményre, ahol a vendégek megtekinthették a szakirányú csoportok munkájának eredményeit.

 

 

 

(A képen kizárólag szabadon tartható, sporteszköznek minősülő airsoft eszközök láthatók.)

 

 

Továbbá a Magyar Kultúra - Szabad Szellem Alapítvány és a Magyar Életvédők Egyesülete is önálló pulttal képviseltette magát az eseményen, melyet ezúton is köszönünk. Továbbá hálásak vagyunk a C18 Magyarországnak, a Hungarian Hammerskinsnek, a Militant Jugendnek, a Szkíta Motorosoknak, a Betyárseregnek és minden magánszemélynek, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel. Azoknak külön hálásak vagyunk, akik valamilyen aprósággal is készültek az összejövetelre Mozgalmunk számára.A kötöttebb programok után egy kiadós vacsorával kezdődhetett a lazább este, mely után egy igen látványos performansz keretében került a közösségi térbe a Mozgalom tortája. Bár, a fenti számadatok között nem volt kiemelve, de valószínűleg a szélsőjobboldalon nem használt annyi pirotechnikát egy szervezet sem, mint amennyit az elmúlt években a legionárius kezek a magasba tartottak. :) 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

Ennyit talán a száraz tények és események bemutatásáról, ugyanis történt ennél sokkal fontosabb is ebben a néhány napban. Jelen sorok írójaként szombat délután éppen a közösségi tér felé sétálva álltam meg, és néztem körbe azon. Rengeteg embert láttam, különféle korosztályokból, eltérő foglalkozással és érdeklődési körrel. Gyerekek szaladgáltak körbe, utánuk az édesanyjuk vagy az édesapjuk, mikor melyikük volt épp soron, hogy figyeljen rájuk. Néhányan az estét, mások egy hosszú hétvégét terveztek meg a közeljövőben, miközben voltak akik a rég lebeszélt tárgyakat, könyveket cserélték el egymással, de senki nem tudott a másik mellett úgy elmenni, hogy ne ismerné őt, ne válthatnának egy-egy szót vagy mondatot. Vicces, vagy nagyon is komoly történetek, események elevenedtek fel beszélgetések során az elmúlt évekből, amiket a fiatalabbak talán nem is ismerhettek még. Ezek pedig már a mi történeteink voltak, melyeket a Légió Hungária közösségeként éltünk át. 

Nem láttam olyan embert ezen a hétvégén, akivel ha összefutnék a budapesti utcákon, ne akarnék megállni egy üdítőre, munka után esetleg sörre, hogy a világ dolgairól beszélgessünk. Egy igazi közösséget láttam ott, akik az élet minden területén bátran számíthatnak egymásra, és ezt már tudják ők is. Ez volt az elmúlt öt esztendő legnagyobb eredménye és sikere, és ez jelenti az erős, szilárd alapot a következő évek előttünk álló küzdelmeihez.

 Légió Hungária