A magyar identitásért és élettérért - képes beszámoló Trianon megemlékezéseinkről

Mozgalmunk minden divíziója önálló megemlékezést tartott június 4-én a trianoni diktátum 102. évfordulóján. A forma változatos volt, az üzenet azonban egységes: Ahol megmarad a magyar identitás, ott lesz magyar élettér egy évszázad múlva is.

 

Emlékrendezvényeink szellemiségéhez kiválóan kapcsolódik a Nacionalista Zóna Telegram csatornáján megjelent bejegyzés is, melyet alább változtatás nélkül közlünk:

"Ma 1920 június 4-re emlékezünk, mely a magyar nemzet számára egy olyan trauma, amit 102 évvel később sem tudunk feldolgozni, és kollektív jelleggel bármilyen sorsfordító eredményt felmutatni. Meggyőződésünk, hogy a szélsőjobb feladata a sovinizmustól mentes helyes utat megtalálni és emberfeletti, ebben a pillanatban elérhetetlennek tűnő munkával a társadalom véráramba injekciózni ezt az irányt.

Hogy a sokadik Fidesz 2/3-ad közepette ez a nemzetpolitikai feladat miért a szélsőjobbé?

Mert a "keresztény konzervatív" kormány a barackfa dalt, nemzeti összetartozás ünnepét, és ehhez hasonló bárgyú hülyeségeket tud csak felmutatni.

De, 1920. után emlékezzünk meg 1990. június 4-ről is. Mementóként álljon itt egy rövid idézet az aznapi parlamenti jegyzőkönyvből, melyet azóta Kövér László eltüntetett az országgyűlés archívumából.

"Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen."


Fiatal demokraták, akik ma keresztény konzervatívnak hívják magukat. 1990-ben kivonultak a parlamenti Trianon megemlékezésről, 30 évvel később pedig töröltetik a bizonyítékként felmutatható jegyzőkönyvet."

 

Ezúton ajánljuk figyelmetekbe a Nacionalista Zóna Telegram csatornáját, ahol cenzúramentesen olvashattok olyan híreket is, melyek Mozgalmunkat is érintik.

 

Hevesi divíziónk kültéri akció keretében emlékezett meg Trianon évfordulójáról. Házilag készített molinójukkal igyekeztek felhívni az M3-as autópályán utazók figyelmét a magyar identitás hármas alapelvére, melyet nemzeti trikolórunk is jelképez: ERŐ - HŰSÉG - REMÉNY.


 

Valljuk, hogy a trianoni diktátumról nem csak, mint egy múltbeli eseményről kell megemlékezni, de a jelenben kell tisztában lennünk hagyományunkkal, képviselnünk öntudatunkat és kovácsolni közösségünket, hogy a tragédia árnyéka ne kússzon mélyebbre a jövőben. Megmaradásunk kulcsa, hogy erősek legyünk, feltétel nélküli hűséggel kell viseltetnünk a magyar identitás iránt, a Gondviselésbe fektetett reményünket pedig soha nem adhatjuk fel.

0% áldozati póz, 100% identitás!

 

 Az akciót követően pedig egy csapatépítő kesztyűzésre is sor került.Pesti divíziónk a zebegényi Trianon emlékműnél tartott zártkörű rendezvényt, melyre kizárólag közeli bajtársaink kaptak meghívást. Mozgalmunk vezetőségi tagja Incze Béla beszédében hangsúlyozta: "Magyar élettér ott lesz egy évszázad múlva is, ahol nem vész el a magyar identitás. Ezért pedig mindannyian felelősséggel tartozunk."A megemlékezés után egy körtúrára indultak a résztvevők, mely a Dunakanyar legszebb részeit érintette.Mozgalmunk szolnoki divíziója egy gyalogtúra keretében Szandaszőlős határától Beke Pál Halmáig (szakrális emlékhely), a túra végállomásánál, a halomnál elhelyezett koszorúval, rövid visszaemlékező beszéddel emlékezett.


 

Trianon évfordulóján veszprémi divíziónk a Benedek-hegyen járt, ahol egy a város felé magasodó sziklán adták jelét hovatartozásuknak a város szívében. A tervük megvalósítását nem várt segítők tették még színesebbé.

 

A magasba szálló füstök láttán egy óvodás csoport nagy lelkesedésének adott jelet, ami nem volt a tervük része, de megemlékező flashmobuk hangulatát kellemesen feldobta;

 

-Mi az, Füst?

-Valaki cigizik.

-Nem, az ott piros, meg zöld...

-GÖRÖGTŰZ!

-Kísérőjük ekkor közbszólt; Piros-Fehér-Zöld.

-MAGYAROK!

-HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK! - Skandálta végül egyszerre lelkesen a teljes kis csoportjuk.
 


 

Győr-Moson-Sopron megyei divíziónk tagjai az Ultras Csapoddal közösen indult el a megemlékezés helyszínéhez, ahol helyi és környékbeli szimpatizánsokkal nagyjából 40 főre duzzadt a létszám. A Himnusz eléneklésével kezdték az eseményt, majd két felszólaló következett Mozgalmunk és az Ultras Csapod képviseletében. A felszólalók nyugat-magyarországiak lévén, a Rongyos Gárdát és hőseit hozták fel követendő példaként és a Trianonhoz vezető nemzetromboló aknamunkára hívták fel a figyelmet. A megemlékezés a két szervezet koszorúinak elhelyezésével folytatódott, majd a Székely himnusz eléneklésével és a mécsesek elhelyezésével zárult. Köszönjük hagyományőrző bajtársunknak, hogy emelte a megemlékezés színvonalát.

Csongrádi divíziónk antisoviniszta akcióval emlékezett meg a trianoni gyalázatról.

Egy kiírással érkeztünk a szegedi román konzulátus elé. Ezt követően pár plakát is kikerült, amin az elmúlt száz év legvérlázítóbb román soviniszta támadási szerepelnek.

Hajdú-bihari divíziónk tagjai a debreceni Magyar Fájdalom szobránál emlékeztek meg a trianoni országvesztésről. A megemlékezés fókuszában a következő üzenet állt: Trianon ledöntése mindenekelőtt egy önmagunkban elindított, elsősorban erkölcsi és szellemi szinten lezajló folyamat kell legyen, melynek központjába a sovinizmust meghaladó helyes nemzettudatnak, és az erre szervesen épülő nemzeteszme restaurációjának kell kerülnie.
Tolnai és baranyai bajtársaink Bonyhádon tartottak megemlékezést. A Trianon emlékműnél helyezték el mécseseiket, majd a Cikó melletti romtemplomnál mondott egy bajtársunk beszédet, kiemelve a balassagyarmati ellenállókat, és a Rongyos Gárdát, akik abban a történelmi helyzetben is meg tudták testesíteni a magyarságra jellemző heroizmust.


Békési divíziónk tagjai Szarvason a történelmi Magyarország középpontján tartottak zártkörű megemlékezést június negyedikén.


 

Bár Zala megyében egyelőre nincs önálló divíziónk, de egy új jelentkezőnk meghívásának eleget téve a veszprémi csapat egy része ellátogatott a megyehatárra, és a szigligeti Wass Albert emlékhelynél szűk körben emlékeztek június negyedikén.

 
A nyugati végeken, Sokoropátkán is égett Mozgalmunk mécsese a helyi Trianon emlékműnél.

 

Légió Hungária