Az év legsötétebb napja – Képes beszámoló téli napfordulós összejövetelünkről

December 21-e a téli napforduló napja, melyhez közeledve a hevesi divíziónk egy meghívásos eseményt szervezett egy Gyöngyös-közeli tanyán, ahol többek közt sor került könyvbemutatóra, világnézeti beszélgetésre és egy közös máglyagyújtásra. Célunk volt betekintést nyerni kevésbé ismert gondolatokba, megvizsgálni kapcsolódó viselt dolgainkat és erőt meríteni a tűzből a leghosszabb éjszaka küszöbén a következő ciklusra.


Anyagon túlmutató célok, nemes ideák, elődeink utódainkban lángoló halhatatlansága. A magasabb rendű létezés más sarokpontjaival egyetemben előbbiek kizárólagosságát is szoborként döntötte le a posztmodern ember, így teljesen leválasztva magát a természetes szimbiózisról és látszólag kivonva magát a természet ciklikusságából. A szemmel látható és tudattal felfogható mélybe zuhanástól függetlenedni próbálók ezzel szemben igyekeznek magukat a lehető legközelebb tartani ezekhez a sarokpontokhoz, így a természethez és annak ciklikusságához is. Nem egyszerű ez, hiszen mindnyájan olyan korba születtünk, ahol az ember már nagyon eltávolodott ezektől a minőségektől. Vannak, akik hamis valláspótlékokat használva futnak tévútra és vannak, akik a nehézségek leküzdését elutasítva az érdektelenség közönyében oldódnak fel. Hazudik, aki biztos módszert állít; azonban az kétségtelen, hogy egy erős és összetartó közösség munkája és erőfeszítése képes megfelelő táptalajt biztosítani az egyénnek, hogy onnan próbáljon közelebb kerülni a magasabb rendű létezés sarokpontjaihoz. Ahogy azt keleti bölcsek is vallották a hagyományok kapcsán: „Nem követem az ősök útját, hanem azt keresem, amit ők kerestek.”

Pontosan ez az a közösségi erőtér, melyet minden legionárius és a hozzánk közel állók éreznek, mikor közösen végezzük tevékenységeinket. Ez természetesen a mostani összejövetelen sem volt másként.


Megalapozva az est hangulatát, egy könyvbemutatót halhattunk, mely során bajtársunk - mint a kötet egyik fordítója - bemutatta nekünk a Varászló Macska Kiadó gondozásában tavaly megjelent, Collin Clearly által szerzett „Mi az odinizmus?” című művet, különös tekintettel annak hagyományos és primordiális aspektusaira. A téma sokrétűsége univerzálisabb mederbe sodorta az azzal kapcsolatos beszélgetést, melyet konklúzióval ugyan lezárni nem tudtunk, de minden résztvevő hasznos gondolatokat/gondolatmeneteket tudott hozzátenni világnézetéhez.


Ezt követően gyakorlatban is részesülhettünk némiképp a világnézeti szekcióban felemlegetett erőből, mikor is közösen álltuk körbe a megrakott máglyát. Ezt a jelenséget nem is magyaráznánk, hisz mindenki, aki számára a létezés iránya nincs felfelé lezárva, az érzi az erőt, amit a felcsapó lángok vágnak az arcába.Hűvös időben, bajtársi körben, a tűz égésének csendes ideje kiváló lehetőség a gondolatok kitisztulására, az önvizsgálatra és a célok meghatározására. Így is tettünk.

 

Légió Hungária