Az igazság börtönbe zárva, bitóra húzva is igazság marad - képes beszámoló Retkes Tamás könyvbemutatójáról

Január végén került sor Retkes Tamás történész és író bajtársunk legújabb könyvének bemutatójára, melyen a Kuruc.info szerkesztője is jelen volt. A lenti beszámoló a portál tudósítójának köszönhetően született, melyet ezúton is köszönünk!Vasárnap mutatták be Retkes Tamás Magyar Próféta c. történelmi regényének második részét a Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány gondozásában, az eseményt Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja nyitotta meg, hiszen Retkes Tamás a szervezet aktivistája is egyben.

 

– Reménykedünk benne, hogy a következő években egyre nőni fog az érdeklődés a könyv iránt, nagyon fontosak ezek az alkalmak, ahol találkozni tudunk a könyv szerzőjével, fizikailag kézbe tudjuk venni a könyvet, lehet dedikáltatni – kezdte bevezetőjét Csikós Attila, az alapítvány kurátora, aki kiemelte, az idei évben további két könyvet terveznek kiadni.
 

Retkes Tamás író megosztotta azt is az egybegyűltekkel, hogy a Magyar Próféta harmadik része is elkészült már, de a Felemelt zászló második része is folyamatban van, amely napjainkban játszódik, beleértve a 2006-os eseményeket is.


 

– Amikor hozzálátok egy történelmi regény kéziratához, akkor mindig egy kihívással nézek szembe, mert nehéz dolog megfelelő szakirodalmat beszerezni. A Magyar Próféta második részére ez hatványozottabban igaz volt, mert Szálasi Ferenc első világháborúban betöltött szerepéről sok információ van, de az azt követő időszakban már homályosabb a terep – hangsúlyozta.

 


 

Paksa Rudolf és Karsai László művei, amiből táplálkozni lehet, nem feltétlenül mellőzik a ferdítéseket, így ezeket ki kell szűrni. Ebből máris kiderül, hogy a könyv második része az első világháború utáni időszakban veszi fel a fonalat, miután Szálasi visszatér a vesztes háború után szülővárosába, Kassára. Nagyon nehéz időszak, hiszen felbomlik az Osztrák–magyar Monarchia, jön a Tanácsköztársaság és a defetizmus, így igazi kihívás volt számára, hogy ezt az időszakot kalandosan, olvasmányosan mutassa be.

 


 

A teljesség igénye nélkül néhány érdekes szál a regényből:
 

A cikk folytatása a Kuruc.info oldalán érhető el, a HIVATKOZÁSRA kattintva.

 

Kuruc.info nyomán Légió Hungária