Európai nacionalisták gyűlése Budapesten - Videó az Európa Erőd Szövetség sajtótájékoztatójáról

Az Európa Erőd Szövetség immár négy éves múltra tekint vissza. Sem a világjárvány okozta lezárások, sem a jelenleg is dúló háború nem kedvezett egy ilyen jellegű pán-európai ernyőszervezet tevékenységének, de minden nehézség ellenére az erőd falai állnak, a szövetség tovább bővült.


 

2023-ban Budapest adott otthont az Európa Erőd Szövetség gyűlésének, ahol az alapítószervezetek az elkövetkezendő év offline és online tevékenységéről egyeztettek, illetve döntés született új szervezetek csatlakozási szándékáról is.

 


A Magyar Jelen beszámolója a sajtótájékoztatóról a HIVATKOZÁSRA kattintva érhető el.


 

Videó a sajtótájékoztatóról:

 

 

 

Bulgáriából a Bolgár Nemzeti Unió, Németországból az NPD - Die Heimat, Csehországból a Nacionalisté, Magyarországról pedig Mozgalmunk képviseltették magukat a Szövetség alapítószervezeti közül. Francia bajtársaink a Les Nationalistes technikai okokból nem tudtak jelen lenni az eseményen, de egy videóüzenet formájában eljuttatták hozzánk álláspontjukat az aktuális kérdések kapcsán.

 


A BNU delegáltja.

 


A Die Heimat - NPD delegáltjai.

 

A Nacionalisté delegáltja.

 

Emlékezetes, hogy a Szövetség 2019-es megalakulása után a lengyel hatóságok betiltották bajtársaink szervezetét, így a Szturm sajnos az elmúlt években nem tudott aktív tagja lenni a közösségnek. Az idei gyűlésen sikerült megoldást találni a problémára, így a jövőben az Autonom Poldand fogja képviselni Lengyelországot, kezdetben tagjelölti minőségben.

 


Az Autonom Poland delegáltja.
 

Az elmúlt néhány évben remek kapcsolatot alakítottunk ki a svájci National Action Fronttal (NAF), mely Svájc legnagyobb nacionalista csoportjait egyesíti. A hétvége eredményeként a NAF szintén tagjelölti minőségben kezdheti meg a Szövetségen belüli tevékenységét.

 

A NAF delegáltja.

 


A Kuruc.info beszámolója a sajtótájékoztatóról a HIVATKOZÁSRA kattintva érhető el.A gyűlésen jelen volt az orosz nacionalistákat tömörítő Russian Center és egy fiatal francia bajtársakból álló csoport delegációja a RED Angers. Utóbbi két szervezet a közeljövőben informális viszony keretei közt működik együtt Szövetségünkkel, bízunk benne, hogy a jövőben szorosabbra fűzhetjük a köteléket szervezeteink közt.

 


 


 

 

 

A Légió Hungária ezúton is köszönetet mond minden résztvevő szervezetnek. Hiszünk benne, hogy a jövőben az Európa Erőd Szövetség képes lesz a teljes kontinenst lefedni, és emlékeztethetjük rá a társadalmakat: Európa nem egyenlő az EU-val, az öreg kontinensnek vissza kell találnia ahhoz a szerephez, mely annak idején a világ meghatározó erejévé tette. Mindez azonban csak a nemzetállamok valós és őszinte szövetsége révén valósulhat meg.

 

A péntektől vasárnapig tartó gyűlés lezárásaként a szervezetek delegációi mécsest gyújtottak a Hősök terén található ismeretlen katona sírjánál.

 

Légió Hungária

 

Kapcsolódó:

 

Európa Erőd falai állnak - videós, képes beszámoló Dortmundból

 

A mi Európánk nem a ti uniótok!

 

Európa Erőd - szövetség az öreg kontinensért