Idén is kitörtünk - videós, képes beszámoló

Egy hosszú, és kockázatos hétvégén vagyunk túl. Soha nem látott tömeg a Hősök Útja megemlékezésen, tv stúdió élő adással, spontán megemlékezéssé duzzadó sajtótájékoztató rendőrsorfallal és antifa ellentüntetéssel, majd egy méltóságteljes főhajtás egy a kitörés során elesett katona sírjánál. 

 


Önmagában minden egyes mozzanat hordozott magában veszélyeket, de a vitaműsorban bizonyítottunk, utána az utcán megmutattuk a hatalomnak, hogy a tiltás ellenére sem lehet minket eltüntetni a közterekről, a létszámmal pedig azt, hogy az antifa több hónapos szervezés és mozgósítás után körülbelül negyed annyi embert tud felmutatni, mint köreink a tiltás és a spontán jelleg ellenére.

Sajtótájékoztató a Kapisztrán téren.

 

A szobor felőli oldalon több száz fős létszámban gyűltek össze azok, akik egyéni módon egy gyertyát szerettek volna gyújtani a szobornál. A tér közepén rendőrsorfal állt fel, míg a túloldalon antifasiszták néhány tucatnyian hangoskodtak. Utóbbiak hónapokig szervezték demonstrációjukat, ahová nagy létszámban várták külföldi elvtársaikat is. Úgy fest ezúttal nem érkeztek meg.

 

A rendőri utasításnak megfelelően mindannyian elhagytuk a Kapisztrán teret. Ennek ellenére a későbbiekben a helyszínen szolgálatot teljesítő rendbiztosok arról tájékoztatták Mozgalmunk vezetőségi tagját Incze Bélát, hogy felsőbb utasításra feljelentették be nem jelentett demonstráció szervezése miatt.

Végezetül pedig a legautentikusabb helyszínen, egy erdei katonasírnál helyeztük el koszorúinkat és mécseseinket.

 

 

 

Mindenkinek köszönjük, aki bárhol, bármilyen formában becsatlakozott a hétvége eseményeibe. A hazai és külföldi bajtársi szervezeteknek, szurkolói csoportoknak rendkívül hálásak vagyunk, akik közül a Betyársereget 12-i létszáma okán külön is szeretnénk kiemelni.

Bár, a többi esemény szervezésében mi nem vagyunk érintettek, de ezúton gratulálunk a pénteki és szombati emlékrendezvények szervezőinek is! A 19-i Budai Kitörés Emléktúra pedig még hátra van!

 

Dicsőség a hősöknek!

 

Becsület Napja szervezők