Légió Hungária közlemény az antifa támadásokkal összefüggésben

Az elmúlt napok eseményei mindent új megvilágításba helyeznek, így Mozgalmunk az alábbi közlemény formájában reagál a történtekre.
 

Mind a hatalmi ellenszél, mind a szélsőbaloldali támadások ellenére a Festung Budapest rendezvénysorozat minden elemét lebonyolítottuk, továbbá tudomásunk szerint azon események is sikeresek voltak, melyeket más szervezetek tartottak. A Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúra szervezőinek külön is szeretnénk gratulálni, hiszen idén soha nem látott számban indultak el a túrázók, új rekord született.
 

A baloldali és meleg-konzervatív sajtótermékek egyaránt hozzák a "kötelezőt", amiben semmi meglepő nincs, azonban az antifa támadásai után emellett most nem mehetünk el szó nélkül. Feltétlenül fontos tisztázni, hogy akik "szélsőjobboldali nácik" által megtámadott ártatlan járókelőkről és újságírókról beszélnek, azok nem elég, hogy nyíltan hazudnak, de az antifa ilyen irányú mosdatása tragédiához is vezethet. Emlékezetes, hogy a lipcsei "Hammer-bande" támadásai után kezdetben a német sajtó is egy "ártatlan diáklány" hatósági megbélyegzéséről beszélt, majd kiderült, hogy Lina Engel a banda egyik vezetőjeként nem csak részt vett a támadásokban, de szervezte is azokat. (Erről az ügyről bővebben a hivatkozásra kattintva.) A "Hammer-bande" módszerei teljes mértékben megegyeznek azokkal, melyeket Budapesten hajtottak végre a szélsőbaloldaliak.
 

A rendőrség jelen pillanatban négy támadással összefüggésben nyomoz, azonban széles körben ismertek további támadások és kísérletek is. Bízunk benne, hogy mindet összekapcsolják és a vádak közt megjelenik a bűnszervezeti minősítés.
 

Felháborító, hogy a hétvégi rendezvényekre igyekvő német és spanyol állampolgárokat tartóztatta fel a német rendőrség, miközben Európa több országából minden kontroll nélkül érkezhettek hazánkba a szélsőbaloldaliak.

Egyértelmű, hogy a támadásokkal az volt az antifa mozgalom célja, hogy megfélemlítsék az események résztvevőit, illetve arra kényszerítsék a szervezőket, hogy egy esetleges pánikhangulat okán lemondják a rendezvényeket. Ezzel szemben közösségeink kiválóan vizsgáztak. Soha nem látott egységet teremtett minden releváns szervezői csoport közt az új helyzet. A szélsőbaloldaliak eredeti terve, tehát pont ellentétes hatást generált.


Minden sérült bajtársnak mihamarabbi felépülést kívánunk, az indokolatlanul letartóztatottaknak pedig kitartást. Bízunk benne, hogy rövidesen mindenkinek megszoríthatjuk a kezét.
 

A sebek begyógyulnak, a cellák ki fognak nyílni, mi pedig mind erősebben és szervezettebben megyünk tovább a közös úton!
 

Légió Hungária

 

Kapcsolódó:

 

Mozgalmunk egy közismert tagját próbálta megtámadni az antifa