Militáns konzervativizmus - Ideológiák Tárháza interjú

Az Ideológiák Tárháza (IT) YouTube csatorna szerkesztői, Ideolog című sorozatuk keretében készítettek interjút Mozgalmunk vezetőségi tagjával Incze Bélával.

 

A téma a militáns konzervativizmus volt, mellyel kapcsolatban több kérdés is megfogalmazódott már szimpatizánsaink körében. Az interjú átfogó választ ad mindezekre.

Az elhangzottakkal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a műsor tematikájából adódóan a fókusz kifejezetten világnézeti szempontokra került, elenyésző gyakorlati példa megemlítésével. A múltban nem volt jellemző, hogy a nyilvánosság előtt ilyen mélységben kommunikáljunk a témában, az ezzel kapcsolatos munka zárt ajtók mögött zajlott elsősorban világnézeti divíziónk keretei közt, illetve a tagságunk számára tartott előadások során, továbbá a Forum Dextrum jobboldali kerekasztal szervezetei nyertek betekintést világnézeti keretrendszerünk, a militáns konzervativizmus munkafolyamataiba. Ennek oka, hogy a kezdetektől fogva gyakorlati tevékenységünk volt az, melyen keresztül megmutattuk a világnak, milyen elvek mentén szerveződünk. Továbbra is valljuk, hogy egy mozgalom természetes élettere az utca, ahol a világnézeti tézisek a valósággal találkoznak, így pedig bizonyosságot nyerhet létjogosultságuk.  Azonban több okból kifolyólag elérkezettnek láttuk az időt, hogy ezen a frontvonalon is aktivitásba kezdjünk. Számos félreértés, illetve valótlan vélelmezés terjedt el az utóbbi időben Mozgalmunk által preferált világnézettel kapcsolatban, melyeket ezúton kívánunk tisztázni. Az Ideológiák Tárháza csatorna jellegéből adódóan a legalkalmasabb felület arra, hogy első alkalommal bemutatkozzon mindaz, amin Mozgalmunk illetékesei bő három éve dolgoznak. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az IT szerkesztőinek a segítőkész és rugalmas hozzáállásért.

Világnézeti előadás Mozgalmunk belső táborában. A militáns konzervativizmus ismertetése tagságunk számára.

 

Technikai információ, hogy a hanganyag nem klasszikus beszélgetés formájában került rögzítésre. A kérdező Frank Robin és a válaszadó Incze Béla külön-külön rögzítették a kérdéseket és válaszokat, majd utólagosan kerültek egymás mellé.

 

Ideológiák Tárháza / Légió Hungária