Október 23. - Budapest

Információk

Megnevezés:
Október 23. - Budapest
Időpont:
2021.10.23., 17:30 h
Kategória:
Megemlékezés

Részletek

Október 23-án ismét utcára vonulunk, hiszen történelmünk legheroikusabb pillanatai zajlottak le 65 évvel ezelőtt. Kötelességünk tisztelegni hőseinkre és mártírjainkra emlékezve, azonban nem mehetünk el szó nélkül a baloldal egyre erőszakosabb térnyerése mellett sem.

A közelmúltban jobboldali újságírókat, aktivistákat és szurkolókat ért több fronton támadás pusztán azért, mert nem voltak tekintettel a politikai korrektség szabályrendszerére. Nem voltak hajlandóak arra, hogy jobboldaliként a baloldal szabályai szerint tevékenykedjenek.

Sajnos a támadásokat egyetlen esetben sem követte az elvárható összjobboldali szolidaritás, így október 23-án nem pusztán tisztelgünk elődeink előtt, de tiltakozunk az ellen, hogy a baloldalnak jóvátehetetlen történelmi bűnei ellenére 2021-ben nem pusztán beleszólása van a közéletbe, de a meleg-konzervatívok köreiben még partnerre is találnak.

Minden olyan személyt várunk az eseményre aki valóban érti a pesti srácok üzenetét, és hajlandó folytatni küzdelmüket a jelenben.

A rendezvényen felszólalnak a Forum Dextrum jobboldali kerekasztal szervezeteinek képviselői:

Incze Béla - Légió Hungária, vezetőségi tag
Tyirityán Zsolt - Betyársereg, vezető
Barcsa-Turner Gábor - Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, társvezető

Gyülekező helyszíne: Clark Ádám tér (Budapest, I. kerület)

Gyülekező kezdete: 2021. október 23. 17:30

 
Minden bajtársunkat megkérjük, hogy segítsétek munkánkat az esemény hírének terjesztésével.

Viselkedési irányelvek
 
Megszokott, hogy tömegrendezvényeinken bevezetett szabályok bizonyos körökből heves ellenérzéseket váltanak ki, azonban ennek ellenére nem tekintünk el ezektől. Hangsúlyozzuk, hogy senkinek nem kötelező megjelennie eseményünkön, azonban ha így dönt, akkor kénytelen elfogadni, hogy Mozgalmunk szakít a múltban Magyarországon tapasztalt szintalatti állapotokkal az utcai rendezvények terén. A magyar szélsőjobboldalnak példaként kell megjelennie az utcán, nem pedig riasztó, komikus jelenségként.
 
- Zászlók és molinók: Csak azon zászlók; molinók; transzparensek használatára nyílik lehetőség rendezvényünkön, melyek 2021. október 21-ig bezárólag regisztrálásra kerülnek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
 
- Koszorúzás: A rendezvény keretei közt csak azon szervezetek jogosultak koszorú elhelyezésére, amelyek 2021. október 21-ig bezárólag regisztráltak az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Minden résztvevőt buzdítunk, hogy hozzon magával mécsest; koszorút; egy szál virágot, melyeket a rendezvény végeztél lesz lehetőség elhelyezni.
 
- Öltözködési irányelvek: Minden résztvevőt megkérünk, hogy az egységes megjelenés érdekében fekete öltözékben jelenjen meg, melyet az 1956-os harcok hősei és mártírjai előtti tiszteletadás okán piros-fehér-zöld karszalaggal egészít ki. A hatályos jogszabályok értelmében tilos a rendezvény ideje alatt az arc eltakarása; katonai forma/egyenruha; illetve tiltott önkényuralmi jelképek viselete. Attól függetlenül, hogy egyetértünk-e a vonatkozó törvényekkel, az esemény sikeres megtartásának érdekében rendezőink kizárják azokat a személyeket sorainkból, akik nem tettek eleget a felhívásban foglaltaknak. Továbbá arra is felhívjuk figyelmeteket, hogy az igénytelen megjelenés, nemzeti jelképeink; meggyőződésünkből fakadó szimbólumaink irreális mennyiségben való viselete távolról sem méltó hős elődeinkhez, ezen szimbólumok valós jelentéstartalmához. A magyar szélsőjobboldalnak példaként kell megjelennie az utcán, nem pedig riasztó, komikus jelenségként.
 
- Alkoholfogyasztás/dohányzás: A rendezvény teljes ideje alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Az illuminált állapot kizáró ok a részvétel alól, a rendezvény alatt történő alkoholfogyasztás kizáró ok a részvétel alól. Aki dohányzás céljából elhagyja a felvonulási alakzatot, nem állhat vissza a későbbiekben.
 
- Politikai pártok: Politikai pártok semmilyen formában nem jelenhetnek meg az eseményen. Párttagság minden szervezeti jelzés nélkül nem kizáró ok.
 
A fent felsorolt irányelvek bármelyikének, illetve a helyszínen a rendezők utasításainak figyelmen kívül hagyása minimum figyelmeztetést, súlyától függően kizárást von maga után.


Csatasorba!Légió Hungária