Soha nem látott tömeg borította fényárba a Hősök Útját

Mozgalmunk idén negyedik alkalommal hirdette meg azt a mécses gyújtást, amellyel február 11-én este igyekszünk méltóságteljesen, mégis látványosan emlékezni a kitörésben elhunyt harcosokra.

 

A meghirdetett kezdésre, vagyis este hét órára száz fő feletti létszámban érkeztek a helyszínre azok, akik egy látványos fénylánc kirakásával kívántak tisztelegni a kitörő hősök emléke előtt. A külföldi delegációk szintén szép létszámban képviseltették magukat Európa több országából, és magyar bajtársaikkal közösen várták, hogy az első mécses a helyére kerüljön, megkezdve a fényláncot.

Ezt megelőzte Lipták Tamás Mozgalmunk budapesti divízióvezetőjének rövid köszöntője, melyben kiemelte, ezek a gyertyák azokért a harcosokért égnek majd, akik valóban az utolsó rohamra indultak hetvenhét évvel ezelőtt Magyarország és Európa védelmében.

Ezután a Hungarian Hammerskins és a Légió Hungária koszorúja került elhelyezésre, hogy aztán a mécsesek következzenek.

A szél ugyan feltámadt, de így is igen gyorsan sikerült látványos módon elérni a Bécsi kapun át a Széna teret.

 

Nagyjából fél óra alatt több száz mécses világított a járdák szélein. Ezúttal annyi ellenállás sem volt a baloldal részéről, mint a tavalyi évben. Volt azonban média jelenlét, a 444 számolt be az eseményről a tőlük megszokott stílusban, néhány kép kíséretében.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, amely méltó felvezetése volt a hétvégénének, és természetesen megemlékezés is volt egyszerre, bizonyítva azt is, hogy az utca a miénk! Sem tiltással, sem fenyegetéssel nem tántoríthatnak el minket.


Légió Hungária