Szabadságot minden nacionalistának! - VIDEÓ

Mozgalmunk szolidáris minden politikai okokból bebörtönzött nacionalistával Európa szerte. Akciónk keretei közt a Hunnia-ügy vádlottjai és Pedro Chaparro a Democracia Nacional egyik vezetője mellett álltunk ki.

 

Mint az ismert a közelmúltban a Hunnia-ügy vádlottjait első fokon összesen 117 év fegyházra ítélték. A vérlázító ítélet szigorúbb, mint első verziója volt, melyet semmissé tett a másodfokú döntés és elölről kellett kezdeni a tárgyalásokat. A bírói döntés értelmében számos személy nem védekezhet szabadlábon, annak ellenére, hogy a több mint egy évtizede zajló ügymenet során együttműködőek voltak a hatóságokkal. Üzenetünk egyértelmű: Amnesztiát a Hunnia-ügy vádlottjainak!

Számos európai országban várják bajtársaink a szabadság pillanatát, akiket igazságtalanul, politikai tevékenységük nyomán ítéltek letöltendő börtönbüntetésre. Nem kivétel ez alól Spanyolország sem, ahol a Democracia Nacional egyik vezetője Pedro Chaparro három és fél éves börtönbüntetését kezdte meg a közelmúltban, amiért 2014-ben több bajtársával megzavartak egy szabadkőműves gyűlést, melynek a katalán szeparatizmus támogatása volt a témája. Az esetről készült videó alább:

A videóban Chaparro, aki elveszi a szónok mikrofonját. 

Üzenetünk egyértelmű: Pedro Libertad!

Szolidaritási akciónkról készült videó:
 

Szolidaritási akciónk lebonyolításakor még nem volt róla tudomásunk, hogy a német bíróságok ismételten letöltendő börtönbüntetésre ítélték Ursula Haverbeck asszonyt, aki ha jogerőre emelkedik a döntés ezúttal a jelenlegi német kormány bevándorláspolitikájának bírálata okán kénytelen börtönbe vonulni. A 94 éves hölgy nem először válik a hatalom foglyává a politikai korrektséget semmibe vevő véleménynyilvánításai miatt, és már a legutóbb is az EU legidősebb női politikai elítéltje volt. Üzenetünk egyértelmű: Amnesztiát Haverbeck asszonynak!

Légió Hungária