Tégláról téglára építkezünk

Sajnálatos módon a május 11-re tervezett "Rasszvédők Konferenciája" rajtunk kívülálló, technikai okokból elmaradt, de Mozgalmunk vezetősége úgy döntött, hogy ennek ellenére zártkörű összejövetelt tartunk Budapesten, ahol világnézeti és technikai kérdések mellett az aktivizmus is szerepet kapott.

 

A nap első fele egy fővárosi sörház különtermében zajlott le, ahol kezdetben gyakorlatias, majd világnézeti jellegű témák váltották egymást.

 

 

Közeledünk Mozgalmunk egy éves fennállásához, így egyre több tapasztalat halmozódik fel a közös munka során, melyekből levontuk a kellő következtetéseket. Természetesen a közeljövő eseményei is terítékre kerültek. A nyár folyamán több nyilvános és zártkörű rendezvényt fogunk lebonyolítani az ország különböző pontjain, mint például a Nacionalista Sporttábor, melyek összetettségükből kifolyólag igénylik a csapatmunkát és a közösségi szellemet.

 

A nap második fele a világnézeti kérdések körüljárásáról szólt. Incze Béla képviselte volna Mozgalmunkat a konferencián, így azokat a témaköröket fejtette ki, melyeket ott érintett volna, mindezt úgy, hogy a jelenlévő tagokat és a szervezethez csatlakozni kívánó bajtársakat is bevonta a közös gondolkozásba. Mivel a konferenciára június 22-én sor fog kerülni, így jelen beszámoló keretei közt nem ismertetjük a részleteket, de annyit elárulhatunk, hogy a Légió Hungária deklarált célkitűzéseivel összhangban egy olyan világnézeti keretrendszer formálódott ki a beszélgetés során, mely egyrészt korszerű, másrészt koherens, ugyanakkor nem szakít azokkal a hagyományokkal, melyek elődeink szellemiségét is átjárták.

Végezetül pedig az akciómozgalmi vénának is teret engedtünk.

 

Egyrészt német bajtársaink kérésének tettünk eleget, akik május 25-én Dortmundban fognak minket vendégül látni, amikor a Német Szövetségi Köztársaság 70. fennállásának alkalmából tüntetést szerveznek, hogy rámutassanak az államalakulat működésképtelenségére. A Die Rechte aktivistái azzal a kéréssel fordultak minden delegációhoz, hogy egy fotó elkészítésével járuljunk hozzá a mozgósításhoz.

 

Ezen túl egy hazai vonatkozású, összetett akciósorozatunk gyakorlati megvalósításának is nekiláttunk.

 

Idővel szimpatizánsaink és ellenségeink egyaránt értesülni fognak a kezdeményezésről. Egyelőre csak annyit árulhatunk el, hogy véget vetünk annak a gyalázatos időszaknak, mely során az antifasiszta mozgalom a nemzeti radikálisok impotens magatartása miatt folyamatosan erősödhet.

 

 

Légió Hungária