Virtus et Honor bokszgála Csehországban - videós, képes beszámoló

A 2022-es Nacionalista Sporttáborban négy cseh barátunk is részt vett a Nacionalisté szervezet képviseletében. Már ekkor meginvitáltak minket idei boksz gálájukra, amit immár másodszor rendeztek meg március végén. Örömmel vállaltuk a kihívást, és ennek fényében indítottuk delegációnkat Morvaország fővárosa, Brno felé.A teljes képhez hozzátartozik, hogy több legionárius készül a májusi European Fight Night gálára, de szinte kivétel nélkül mindenki kéz-láb bunyókra tréningezik, konkrétan ökölvívással foglalkozó harcosunk kevés van. Ennek ellenére négyen bevállalták, hogy szorítóba lépnek ilyen szabályrendszerben is.

 
 

 

Ahogy a mi sporttáborunk is lépésről-lépésre fejlődik, úgy a cseh szélsőjobbosok bokszgálája is évről-évre halad előre. Idén már több nemzet fiai is képviseltették magukat, így rajtunk, magyarokon kívül jelen voltak lengyel, osztrák, német, és szlovák harcosok is.Az összecsapások során láthattunk egészen magas színvonalú meccseket is, ezek simán elmentek volna akár egy világnézettől független gála programjában is. Mi végülis 50%-ban hoztuk a meccseket, két győzelemmel, illetve két vereséggel. El kell mondani, hogy a két vesztes bunyósunk is nagyon tisztességesen felkészült, de ezúttal így jött ki a lépés, a vereségből gyakran többet lehet tanulni, mint egy győzelemből. Az pedig csak hab a tortán, hogy a gála egyik legszebb kiütését is egy legionárius harcos hozta össze.

 

 

Fontos, hogy a sport tekintetében egy valóban igényes és színvonalas gálán vehettünk részt, de legalább ennyire fontos a mögöttes tartalom is. Mindvégig nem csak sportszerű, de rendkívül bajtársias hangulat is jellemezte a rendezvényt. Semmilyen nemzetiségi súrlódás nem volt, de ez egyik nemzet képviselői részéről sem valamilyen internacionalista önfeladást jelentett, hanem a kölcsönös tiszteletet a másik iránt. A sovinizmus - amely hosszú ideje mérgezi térségünket, újra és újra egymásnak hergelheti népeinket, hogy aztán nevető harmadikok kedvéért támadjuk egymást - itt bizony a házon kívül maradt. Érthető dolog, hiszen, amikor a ringbe belép két harcos, akkor nincs mellébeszélés, nincs arctalan uszítás a virtuális valóság beteg világából, csak a két harcos, és a tiszta küzdelem van.


 

 

Minden országban más és más a szélsőjobb története, illetve az ebből következő jelenlegi felépítése, működése. Nincs okunk szégyenkezésre, de el kell azonban mondanunk, hogy a sport viszonylatában sok tekintetben előttünk járnak azok, akikkel ezen az eseményen találkozhattunk. A magyar szélsőjobb, amely sok dologban és sok eseménnyel példát mutat az európai színtérnek, az utóbbi bő évtizedben bizonyos szegmenseiben elkényelmesedett. Nem ez a beszámoló hivatott arra, hogy ennek az okait részletesen kifejtse, de tényként kell megállapítanunk, hogy a mozgalmi élet más országokban egészen más színvonalon zajlik. Ennek pedig szinte mindenhol elengedhetetlen része a sport, különös tekintettel az erősportokra, küzdősportokra. Ez nem csak azt jelenti, hogy egyénileg eljárnak edzeni ilyen sportágakban, hanem azt is, hogy közösségileg gyakorolják ezeket. Ugyanakkor ezek a közösségek nem hobbicsoportok, hanem sokszor igen komoly színvonalú versenyzőket nevelnek ki. Ezek a csoportok a gyakorlatban valósítják meg a „sport mindig honvédelem” elvét. Nem lehet kérdéses, hogy nekünk is ezen az úton kell továbbmennünk!

Köszönjük az értékes tapasztalatokat, külön köszönjük a szervezést a cseh bajtársaknak, gratulálunk mindenkinek, akik a szorítóba lépett!A HIVATKOZÁSRA kattintva tekinthető meg a Nacionalisté összefoglaló videója.


Légió Hungária
 

Kapcsolódó:

European Fight Night
Nacionalista Sporttábor - 2023