A Kampf der Nibelungen beszámolója a European Fight Night küzdősportgáláról (+képgaléria)

Német bajtársaink, a Kampf der Nibelungen, egy öt részből álló bejegyzéssorozatban foglalták össze élményeiket és tapasztalataikat a European Fight Night küzdősportgáláról. Mindezt a Balaclava Graphics kiváló helyszíni fotóival illusztrálva. Ezt az alábbiakban, magyarul közöljük veletek.


Srácok, Srácok, figyeljetek rám! Ti, a páneurópai küzdősport közösség hűséges atlétái. Az #EFN-el egy emlékezetes hétvégén vagyunk túl, ami maradandó benyomásokat hagyott hátra! 

 

Minden ellenszél ellenére, sikerült az európai közösségek együttes erejével, sikeresen szembe szegülni a túlkapásos állami intézkedésekkel. Miközben a „közismert nagycsaládok” számára egy nyugodt hétvége lehetett a múltkori, addig a Belügyminisztérium nagy erőforrások bevetésével hozzájárult ahhoz, hogy lezárják Németországország külső határait (akárcsak a Stasi, nemde?!), és vélhetően magyar kollégáikra is ráhatással voltak (ami a rendőri beavatkozáshoz vezetett). Na de elég a negatívitásból és a jog folyamatos hajlításából. 

 

A méltó keretet a hétvégéhez a csodaszép, történelmi jelentőségű dunai nagyváros, Budapest szolgáltatta. A császári időjárás az egykori KuK. rezidencia felett végig meghatározta ittlétünket, és a kulturális programok mellett a helyi klubélet megismerésére is ösztökélt ez a kora nyári időszak. 

Mit is mondjunk hát, jó volt az itt eltöltött idő…

Vagy ahogyan egy bajtársunk kiáltotta a taxiból; "Budapest, csókolom a szívedet!" 

 

Az EFN megtartásra került! A tények pedig:

-Finnországtól Olaszországig, Franciaországtól Romániáig, összesen 12 ország képviseltette magát 16 küzdelemben, 3 különböző versenyszámban (MMA, K1, Box). 

Súlyosztályok: Box és K1 nehézsúly: 81-91 kg. MMA középsúly: 77-84 kg

-A német mérleg 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel nem volt olyan hibátlan, mint a svájciak 1 induló / 1 győzelme, de mit tehetnénk?? Ők a hatékonyság mesterei! ;) 

-A nem örömteli, de hozzá tartozó sérülések a ringorvosok által hatékonyan lettek kezelve. A pontbírók és ringbíró pedig még a legkiegyenlítettebb küzdelmeknél is visszavezethető döntéseket hoztak. 

-A K.O.T.S. ismert személyei mellett ismert közszereplők (akiket itt nem nevezhetünk meg) is a helyszínen üdvözölték egymást. Az esemény magját pedig szurkolói csoportok és független sportcsoportok képezték Európa minden tájáról.

 

Aztán akkor még ott süvített ez a különleges közösségi szellem a történések felett. Hát ez valóban közveszélyes, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez volt az, amit meg akartak akadályozni! De ez az, amit nem tudnak meg nem történté tenni!

Az azonos gondolkodású emberek közti sportszerű harc ellenére, vagy éppenséggel pont emiatt; magas fokú tiszteletadás mellett lett egymásban elmélyítve azon szemlélet, hogy egy európai sorsközösségben kell létezünk, melynek kimondatlan köteléke a gála által még szorosabbá kovácsolódott. Ez a szellem a hazatérők által utat talál hazáikba. Ez a szellem a magja annak, ami egy nagy, ambiciózus közösségi tettet egyszer valóságossá fog tenni, hogy sikerrel álljuk a közeljövő kihívásait. 

 

Na és Te? 

Felkeltettük az érdeklődésedet? Kicsit többet tudsz sparringnál? Képviseltetve volt nemzeted az EFN-en, vagy egyáltalán nem? 

Ha most rápillantasz a Casio Vintage karórádra, akkor láthatod, van még egy év felkészülési időd, hogy mérkőzés szintre juss és a bakancslistádon kipipálj egy további pontot. 

Törekedj a legjobb formádra és mérettesd meg magad céljaid elérése közben!

 

Ne tégy semmit, amit ne tennénk meg mi is! ;)