Beszámoló a European Fight Night küzdősportgáláról (+képgaléria)

Ha három szóval kellene összefoglalni a hétvégén lezajlott küzdősportgálát akkor annyit írnánk csupán, hogy: Hűség, vér és verejték. Viszont annak ellenére, hogy milyen sokan vettetek részt az eseményen, azok számára is szeretnénk ettől átfogóbban beszámolni, akik nem tudtak jelen lenni. Büszkeséggel tölt el minket, hogy csupán egy 5 éves múlttal rendelkező mozgalomként olyan közösségek támogatásával sikerült ezt a nagyszabású eseményt megszervezni, mint a Kampf der Nibelungen és a Pride France.


 

Nem kevés aggállyal és izgalommal láttunk neki a gála szervezésének, hiszen nem volt még tapasztalatunk egy ennyire összetett esemény megszervezésében. Azonban nagyon szerettük volna mindezt letenni a szélsőjobboldal asztalára, egyfajta hiánypótlásként is a korábbi méltán nagy sikerű Akarat Diadala rendezvények nyomdokain. Militáns konzervatívként sem tehettünk mást, mint szembenézni aggályainkkal és a kihívással. 

 

 

A munkánkat nyomon követők tudják, hogy régóta ápolunk kiváló bajtársi kapcsolatot a Kampf der Nibelungen-el és a Pride France-el. Számos eseményen képviseltük együtt közösségeinket és megbeszéléseink egyik kulcspontja természetesen mindig a sportos hazafiság szellemiségének képviselete volt. Tekintve, hogy elvi különbözőség nemhogy nem áll fent köztünk, hanem egymást erősítő és motiváló tervek jellemzik kapcsolatunkat, nem csoda, hogy egyeztetéseink eredményeként megszületett egy olyan kontinentális viadal ötlete, mely egyaránt képviseli a hűséget civilizációinkhoz, tiszteli a harc során ontott vért és nem rest verejtékben áztatni magát mindezért.

 

 

Természetesen több szempontból kell még kiértékelnünk a gála eredményeit és tanulságait, de már most bátran jelenthetjük ki, hogy a megszerzett tapasztalatokkal csak erősödtünk és több területen is pallérozódtunk. Ezt ugyan csak kis részben, de cáfolhatatlanul alátámasztják a statisztikai adataink. A European Fight Night küzdősportgála során 32 harcos mérettette meg magát 16 küzdelem során.

 

 

A harcosok 12 nemzetet képviseltek, az alábbi eloszlásban:

 

Magyarország: 12 harcos

Németország: 6 harcos

Franciaország: 2 harcos

Bulgária: 2 harcos

Csehország: 1 harcos

Finnország: 1 harcos

Görögország: 2 harcos

Olaszország: 2 harcos

Hollandia: 1 harcos

Románia: 1 harcos

Szlovákia: 1 harcos

Svájc: 1 harcos 

 

 

Az esemény szervezésének elején - meglepő módon - nem tapasztaltuk a már megszokottan túlzó hatósági ellenszelet. Azonban ez a helyzet a gálához közeledve élesen megváltozott. Első körben a német hatóságok akadályozták ottani bajtársaink hazánkba utazását, melyet két alkalommal is megfellebbeztek és meg is nyertek. Ezt követően nemzetközi nyomásra a magyar hatóságok félemlítették meg- és tántorították el az eseménynek helyet adó vállalkozót, közvetlenül az eseményt megelőző nap végén, mikorra már gyakorlatilag minden infrastruktúra kiépítésre került. Utólag mondhatnánk, hogy akaraterőnk és becsületünk átlendített minket ezen a nehézségen, de nem lenne teljesen igaz. Konkrétan ez egy akkora akadály volt, melyet a szombat délutáni kezdésig sem hittünk el teljesen, hogy meg tudunk ugrani. Persze nekimentünk, ötleteltünk és átszerveztünk, de morálisan teljesen letaglózva éreztük magunkat, hisz rengeteg vendéget vártunk hazánkból és külföldről egyaránt, akiket a körülmények ellenére sem szerettünk volna cserbenhagyni, holott nyilván érthetők lettek volna az okok. Így jutottunk el a szombati nap délutánjáig, amikor szinte már csak nevetni tudtunk az akkor éppen kitalált hatósági  túlkapásokon és média lejáratásokon. Röviden ezt azzal lehetne minden túlzás nélkül összefoglalni, hogy szombaton mi voltunk azok a nemzetközi terroristák, akiknél egyszerre volt közrendvédelmi-, közbiztonsági-, rendőrkapitányi-, adó- és munkavédelmi ellenőrzés, és egyik hatóság sem talált még csak szabálytalanságot sem. Nem csoda ez, hisz ezek az ellenőrzések csak a zavarkeltést és az időhúzást célozták.

 

Azonban, a soha nem tapasztalt ellenszél és hirtelen változások ellenére, a European Fight Night küzdősportgálán több mint 400 bajtársunk vett részt, melyet nagyon megtisztelőnek érzünk. Ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat a harcosok felkészüléséért és részvételéért, valamint köszönjük segítőinknek és a nézőknek, hogy a viszontagságok ellenére is támogatták az eseményt!

 

Az alábbiakban a képgaléria tekinthető meg:

 

 

Légió Hungária

 

(Videós összefoglaló a hivatkozásra kattintva érhető el.)