Becsület Napja

Információk

Becsület Napja
Megnevezés:
Becsület Napja
Időpont:
2019.02.09.
Kategória:
Megemlékezés

Részletek

Minden információ egy helyen a Becsület Napjáról a HIVATKOZÁSRA kattintva!

 

Bajtársak!

A Festung Budapest Megemlékezésre a gyülekező 02.09. (szombaton) a Széll Kálmán téren lesz 13:30 és 14:00 óra közt. Aki 14:00 után érkezik nem fog értesülni a megemlékezés pontos helyszínéről, így mindenkit arra kérünk, hogy tartsa magát a megadott időponthoz!

Az esti koncertre a Kék és Vörös Yukban (III. kerület, Fényes Adolf utca 28.) fog sor kerülni, melyek az este során egybenyitva üzemelnek. A belépő 2500 Ft. lesz, mely csak a helyszínen vásárolható meg.

Kapunyitás:20:00

Figyelem! Az alábbi viselkedési és megjelenési irányelvek be nem tartása a megemlékezésről való kizárást von maga után:

- A hatályos magyar jogszabályok értelmében az esemény egy résztvevője sem takarhatja el az arcát, nem viselhet tiltott önkényuralmi jelképeket (nyilaskereszt, horogkereszt, SS, sieg rúna, totenkopf) illetve nem jelenhet meg katonai egyen/formaruhában. A módosított gyülekezési törvény értelmében hagyományőrzési célzattal sem lehet korabeli egyenruhát, vagy annak elemeit viselni. Azon nacionalista szervezeteket, melyek a múltban formaruhában jelentek meg a megemlékezéseken, szintén megkérjük, hogy ettől most tekintsenek el. Ha azt tapasztaljuk, hogy a rendőrség indokolatlanul, olyanokkal szemben intézkedik, akik felhívásunknak eleget téve jelentek meg a rendezvényen, minden jogi segítséget meg fogunk adni.

- Minden résztvevőt nyomatékosan megkérünk, hogy fokozottan ügyeljen megjelenésére. Fiatalos, és erőteljes összképre törekszünk, de ez nem egyenlő az igénytelenséggel és a túlzásokkal. Példának okáért: A karácsonyfa jelleggel feldíszített dzsekikkel, illetve a nyakunk köré tekert zászlókkal, sőt a bakancsba gyűrt farmernadrággal sem. Nemzeti jelképeink többre hivatottak, minthogy eltúlzott, karikatúrába hajló összkép kiegészítői legyenek. Mindenkit arra kérünk, hogy utcai/túra ruhában érkezzen, melynek alapszíne fekete, vagy legalábbis sötét, az egységes megjelenés érdekében.

 - Alkohol fogyasztása/alkoholos befolyásoltság azonnali kizárást von maga után.

- A megemlékezés teljes ideje alatt tilos a dohányzás.

- Magánszemélyként bárki részt vehet a rendezvényen, aki egyetért annak céljával, azonban senki nem propagálhat semmilyen formában egyetlen politikai pártot sem!

- A rendezvény alatt mindenkit arra kérünk, hogy a rendezők instrukcióinak megfelelően álljon be a sorba, és az esemény végéig ne hagyja el helyét. Aki ezt nem hajlandó betartani, vagy egészségügyi okokból nem tudja, azt megkérjük, hogy ne vegyen részt a megemlékezésen.

- A sajtó képviselőivel csak a rendezők kommunikálhatnak.

- A rendezők bármely utasításának be nem tartása azonnali kizárást von maga után.

A megértést és együttműködést köszönjük!

Becsület Napja Szervezők

Technikai okokból a délutáni megemlékezés időpontját 14:00-ra előre kellett hoznunk, ez azonban lehetőéve teszi, hogy a Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúra résztvevői is jelen lehessenek a rendezvényen.A megemlékezés és az esti koncert helyszínét csak február 8-án este fogjuk nyilvánosságra hozni. Arra kérünk benneteket, hogy kísérjétek figyelemmel web-oldalunkat!

Mozgósítóvideó az idei Becsület Napjára:
2019 február 9-én, szombaton ismét Budapesten fogunk összegyűlni, hogy egy megemlékezés keretei közt tisztelegjünk a magyar Fővárost védő európai harcosok előtt.

A kegyeleti megemlékezés után minden érdeklődőt várunk koncertekkel tarkított nemzetközi összejövetelünkre, ahol a Vérszerződés a Jogos Önvédelem és az Oi-Kor mellett színpadra áll a német Blutzeugen és az olasz Figli Venuti Male.

"A magyar színtér egyik kiemelkedő zenekarát, a Jogos Önvédelmet ritkán láthatjuk élőben, de a Becsület Napi megemlékezés után ezúttal ők is színpadra állnak!

Izgalmas estének nézünk elébe a fellépők ismeretében, hiszen a német Blutzeugen neve is szerepel a plakáton, ami azt jelenti, hogy talán első alkalommal élőben is felcsendül a Kitartás! című dal, mely éppen a Kitörés eseményeit dolgozza fel. Az igazi természetesen az lenne, ha a Moshpit sem maradna ki a sorból, de semmi sem lehet tökéletes." - Forrás: FestungBudapest.blogstar.hu

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is emlékpóló megvásárlásával tudjátok támogatni rendezvényünket. Segítsd munkánkat azzal, hogy előrendelést adsz le!

 

 

Becsület Napja Szervezők

Kapcsolódó esemény:
Borítsuk fénybe a hősök útját